Pages - Menu

6/17/2013

AUB - SVP Lunch spot @BXLAltijd op zoek zijnde naar leuke adresjes kwam ik via Be-gusto bij dit etablissement terecht, gelegen in hartje Brussel vlakbij de Munt schouwburg.
In de oude ingang van de 'Cinéma de la Monnaie' kan je genieten van een ontbijt, lunch of eens per week zelfs van een diner.
De ruimte op zich is eerder klein te noemen en voornamelijk gericht op kleinere groepen of snelle lunches en de inrichting is modern 'ruw' met geplaveide vloer en verschillende betonnen accenten. Mooi en origneel.

De kaart is onderverdeeld in 'Voor 12u.', 'Na 12u., 'Veggie' en 'Desserts' telkens met een 4-tal gerechtjes aan democratische prijzen maar wel met de beste ingredienten en geserveerd in originele bereidingen.

Wij genoten van een mooie combinatie van octopus/merinda tomaten/crème van rode paprika/zwarte olijf/amandel geserveerd met een broodje met groen peperbolletjes.
Dit gerecht werd normaal met makreel geserveerd maar we werden correct geïnformeerd dat deze niet vers genoeg meer was en aldus werd vervangen door octopus. Een waardige vervanger want dit smaakte echt top. Kort aangezette octopus met nog krokante tentakels, tomaatjes, een smeuige crème van zoete/rokerige paprika, getoaste hele amandelen gaven het geheel nog wat extra crunch en de lamsoor als afwerking bracht een mooie zout/zilte smaak mee. Op de rand van het bordje nog een broodje met groene peperkorrels. Normaal had dit een algenbroodje moeten zijn maar dit paste wel, gaf het nog wat extra pit.


We waren met 2 en dus nemen we natuurlijk de opportuniteit om verschillende gerechten te kunnen proeven. Ons ander gerechtje was een combinatie van kalfswangetjes/asperges/Geuze emulsie/parelgort risotto/kalfsfond.
De kalfswangetjes waren heel mooi krokant gebakken maar hadden nog hun mooi vlezige en 'vettige' structuur van binnen. De crunch van dit stukje vlees was heel aangenaam.
Ook de asperges waren mooi beetgaar en gebruind in boter en lagen op een rijke emulsie waarin ik de Geuze niet echt proefde en een laagje parelgort. Die parelgort was iets wat ik niet kende en is een soort tarwe en een ideale vervanger voor rijst, de smaak was er in ieder geval en het mondgevoel al zeker. De rijkheid van dit 'ensemble' werd nog geaccentueerd met een reductie van kalfsfond.


Als dessertje namen we een broodpudding van, opgepast lang woord, durumtarwezuurdesembrood 

en een Weense bol gevuld met frambozenjam en een citroen/citroengras crème. 


Beide goed uitgevoerd en lekker smakend maar ietwat aan de droge kant.

Er was ook oog voor de Brusselse 'terroir' met enkele bieren van de Brusselse brouwers van 'Brasserie de la Senne' waaronder deze verfrissend hoppige Taras Boulba.


En als alternatief op de alom bekende frisdranken kan je hier genieten van een heel lekkere huisgemaakte limonade met een fris zuur&zoete smaak met een mooi kaneelaccent.


Dit is zeker een mooi plekje en aanwinst in Brussel en weet zich geruggesteund door o.a. Kenny Bernaerts(Sea Grill) en onze eigenste buurtbakker Yves Guns met zijn originele artisanale broodcreaties.

Tijdens ons bezoekje waren we de enige in de zaal en dat was dan ook geen probleem voor het tweekoppige team van chef(Mathias Dircx)en serveerster maar hopelijk is dit niet al te dikwijls zo want deze resto verdient alleszins meer aandacht met zijn eerlijk concept en aanbod.

Enjoy,

kev

Schildknaapstraat 36
1000 BXL
0473/902491No comments:

Post a Comment