Pages - Menu

7/03/2013

Bovis - Simply meat / walhalla voor carnivoren.


Dat wij Belgen graag een stukje vlees eten is algemeen geweten en ik reken mezelf daar ook graag onder. En dat er de laatste tijd meer en meer aandacht besteed wordt aan de kwaliteit van ons vlees kan ik zeker niet betreuren.
De 'effort' dat beenhouwers als Rondou, Dierendonck en consorten leveren voor de beenhouwersstiel  is niet te onderschatten.
Goed vlees ,met vakmanschap behandeld, is trouwens niet goedkoop. Laat u niet misleiden door de acties van uw lokale supermarkt waar ze u voor een spotprijs met worsten willen overladen. Om nog maar te zwijgen van de befaamde IKEA-acties....2,5€ voor een steak? Nee, ik denk niet dat dit een gerijpte Simmenthal is.
Ok, het moet niet altijd die kwaliteit zijn maar een rund van geboorte tot slachting opbrengen kost wat en bij al te goedkoop vlees mag u zichzelf al eens wat vragen stellen over de economie die er achter zit.

Restaurants die aandacht hebben voor kwalitatief rundsvlees ,al dan niet gerijpt, verdienen ook de nodige aandacht zoals Bovis in Zaventem bijvoorbeeld. En 'it's all in the name'!! Bovis is namelijk Latijn voor 'van het rund' en het onderschrift 'Simply meat' liegt er ook niet om.


Al reeds bij het aanschuiven aan tafel in dit druk bezochte restaurant wordt ons een kommetje overheerlijke huisgemaakte paté voorgeschoteld samen met een mandje kraakvers brood en boter. De focus is al direct gelegd!

Als aperitief kies ik voor een hoppig Hopus bier en mijn echtgenote voor een glasje prosecco dat ietwat te zoet uitvalt zoals reeds door Zone02 recensent Bart Billen correct werd aangekaart.


Starten doe we met een bordje 'Een beetje van alles'. Een correcte omschrijving voor een uit de kluiten gewassen bord gevuld met diverse kwalitatieve charcuterie. We krijgen culatello, rosette de Lyon, kalfskop met hersentjessaus, carpaccio van Chiannina, 2 kroketjes met varkenspoten en 2 met kalfszwezerikken op dit bord geserveerd en werken dit alles met smaak weg. Vooral de carpaccio die een uitzonderlijke diepe smaak heeft blijft mij bij.


Als hoofdschotel opteren we voor de Côte a l'os van Piemontees rund, een stevige brok van 1100gr.(met been) en deze wordt ons gepresenteerd alvorens hij gebakken wordt. Een mooi rood, gemarmerd stuk vlees, 4 weken gerijpt met een stevige vetrand. Je hebt trouwens een uitgebreide keus van rassen met o.a. Wagyu Kobe, Maine-Anjou, Salers en nog andere.
Dit Piemontees 'bichke' wordt op hoge temperatuur dichtgeschroeid op de grill en verder gegaard in de oven om ons randje saignant geserveerd te worden in 2 services. Hierbij krijgen we 3 sausjes; bearnaise, bordelaise en peper; kropsla met vinaigrette en verse in ossenvet gebakken frietjes.

Het vlees is super! Het piemontees rund staat bekend om zijn aan Omega-3 vetzuren rijke vlees. Zowaar een 'gezond' stukje vlees, door de lange rijping heeft het vlees een diepe smaak. De gekorste vetrand heeft een mooie gegrilde, rokerige smaak en dit laat ik zeker niet onaangeroerd! Rijk aan Omega-3, had ik het al gezegd?
Hierbij drinken we een lekkere Orval die zich hiermee best laat combineren.

En hoewel ik uit ervaring weet dat de huisgemaakte dame-blanche hier overheerlijk is moet ik toch passen. De overdaad aan vlees heeft geen ruimte meer gelaten hiervoor. But there will allways be a next time....Afsluiten met een koffie dan maar en tevreden huiswaarts keren,

Enjoy,

Kev

Bovis
Heldenplein 16
1930 Zaventem
Tel: 02/3088343

No comments:

Post a comment