10/03/2013

El Sombrero - Leuven

Ik geef toe, mijn kennis van de Mexicaanse keuken reikt niet verder dan burito, fajita, guacamole (waar ik overigens geen fan van ben, het is maar dat u het weet) en de occasionele margharita. Die overdosis tequila shots, u kent het wel - zout, tequila, limoen en *BANG*, lang geleden klasseren we als een jeugdzonde en vergeten we aldus best.Veel indruk heeft deze keuken nog niet op mij gemaakt maar dat komt dan eerder door een gebrek aan ervaring en een vroeger tegenvallend bezoek aan een andere Mexicaan in Leuven.Bij een recente doortocht in Leuven kozen we er toch voor om dit Mexicaanse eethuis aan de Dijle eens uit te proberen. Een voorgaand bezoekje door mijn echtgenote was als aangenaam ervaren en het is eens iets anders om het met een boutade te zeggen.Starten doen we met een stevige margharita en een caipirinha voor de Misses. Niets op aan te merken, beide lekker. Hierbij krijgen we ook een portie, hoe kan het anders, tortilla chips met een scherp pikante salsa. Not for kids!

Het gebroed (5&7 jaar) zit mee aan tafel en kiest met enige argwaan voor de kinderfajita met kip. Je zou het ze niet geven maar het zijn relatief moeilijke eters. Hoe avontuurlijk ikzelf ook ben als het op eten aankomt zij staan negatief tegenover alles wat vreemd is en 'o wee' als er ook maar iets groen in hun bord ligt of iets dat van ver op een groente lijkt.
Maar driewerf hoera!! Ze lusten het zowaar. Ze krijgen een mooie portie gebakken kippenreepjes in een mildzoete saus met paprika samen met 4 soorten sausjes en enkele warme tortilla pannekoekjes. Pannekoekje vullen, oprollen en hop...ze laten het zich smaken.

Ikzelf krijg een flinke burito Machaca voor mijn neus gezet gevuld met kruidig rundsvlees, chorizo en overgoten met een pikante Rojasaus. 2 pepertjes wees het menu aan maar daar geloof ik niets van. 2 pepertjes zou mij op zijn minst een brandend gevoel moeten geven in mijn mond en mij al regelmatig naar mijn drankje doen grijpen maar nee, niets van dit alles. Dus eerder 1 pepertje maar het smaakt wel en het bord is mooi gevuld met de bekende mexicaanse toespijzen zoals rode bonen, gemarineerde kool, guacamole(onvermijdelijk blijkbaar) en zure room. Lekker.


Vrouwlief laat zich een burito El Sombrero gevuld met kip,spek en champignong wel bevallen en we besluiten dit restaurant niet links te laten liggen bij een volgend bezoekje aan Leuven. Zeker niet nu we de kinderen eens iets 'anders' hebben laten proeven. Best reserveren want aan de overvolle zaal te zien hebben de Leuvenaars hun weg gevonden naar dit Mexicaanse restaurant.

Enjoy,

Kev

No comments:

Post a comment