6/04/2013

Pikant rundvlees in de wok met Quinoa

Een gerechtje dat eens de voorbereiding achter de rug is 'in no time' op tafel staat.
Volgens mijn bereiding is het aangenaam pikant maar wat ik aangenaam vind kan een ander als 'volcano'  beschouwen dus kruiden naar smaak ;).



Nodig voor 4 personen:


  • +/- 600gr. rundvlees. niets te duur, malse gepelde steak/bavette bvb
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 wortels in ronde fijne schijfjes
  • een paar handenvol spinazie, +/- 300gr.
  • 1 grote ui, in fijne schijfjes
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 1 chili peper, gesnipperd en van zaad en zaadlijsten ontdaan
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl currypoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 250ml kippenbouillon
  • 1/2 tl chilipoeder of vlokken
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl gember poeder
  • 4-5 el pindasaus
  • 240gr.quinoa


Snij het vlees in hapklare stukken en leg in een kom. Kruid met peper, zout, currypoeder, cayennepeper en overgiet met sojasaus,vissaus en sesamolie. Zet weg en laat +/- 20 min. marineren.

Doen intussen de quinoa in een pot met kokend water, per deel quino 2 delen water, en laat ongeveer 15 minuten koken. Giet af en hou opzij.

Verhit een wok op groot vuur met arachideolie en schroei het vlees rondom dicht. Eventueel in porties. Haal uit de wok en houd apart.

Wok de ajuin,look en chili peper kort en voeg de paprika en wortel toe. Laat kort garen, een minuutje of vier.

Zorg dat de kippenbouillon warm is. Voeg hier het gember poeder aan toe,de suiker, de chilli vlokken(of poeder) en een paar flinke el pindasaus (+/- 4-5) en laat nog even doowarmen.

Voeg het vlees terug toe samen met de quinoa en de tomatenblokjes en overgiet met de warme bouillon/pindasaus. Misschien heb je niet alles nodig, het moet geen soepje worden. Roer alles goed om.

Voeg nu nog de spinazieblaadjes toe en laat deze slinken in de warme wok.




Voor degenen die het nog niet heet genoeg vinden (ik bvb), hou je potje Sriracha saus bij de hand! ;)


Serveer en,

Enjoy,


Kev