10/15/2013

Sjalotteke - Vilvoorde

Ja, we hebben iets te vieren! 13 jaar lief en leed samen en laten we zeggen dat ik voornamelijk voor het leed zorgde en dat mijn echtgenote het lief voor haar rekening nam. Mooie verdeling denk ik dan ;)

Op goed geluk stapten we dit restaurant binnen want hoewel ik hier dikwijls voorbij rij was het mij nog niet opgevallen. Ja, een mens wordt geacht voor zich uit te kijken achter het stuur, toch?

Dit restaurant gelegen in hartje Vilvoorde wordt omschreven als het kleinste restaurant van de stad. Met 6 tafels en een mogelijke bezetting van een 18-tal personen kan het inderdaad aanspraak maken op deze titel maar misschien nog belangrijker is dat het restaurant al een 24 jaar deel uitmaakt van de Vilvoordse gastronomie. De huidige eigenaars, een jong en gedreven koppel staan er al 10 jaar in en doen dit voorbeeldig. Zij in de service/ontvangst en hij in de keuken.


We beginnen met een glaasje champagne waarbij we een goed gevuld bordje met verse
noordzeegarnalen krijgen. Superverse exemplaren want ze laten zich vlot pellen en smaken lekker zilt. Top! En zo helpen we de chef ook een beetje bij het maken van zijn garnalenfond maken we ons de bedenking. Slim gezien! ;)Voorgerechtje bij het menu aan 35€(45€ met 2 aangepaste wijnen) is een bordje enorm smakelijke Bouchot mosseltjes, een specialiteit van het huis blijkbaar. Heel kleine mosseltjes maar super van smaak en geserveerd in een romig mosselsoepje afgewerkt met gehakte bieslook.Vervolgens wordt ons een boutje van parelhoen met 2 sneetjes borst geserveerd gecombineerd met een gekookt aardappeltje, verse groene erwtjes die grof gehakt zijn en aangemaakt met dille. Voor de afwerking enkele schijfjes raap en rode biet en een in boter aangezet worteltje. Het vlees is smakelijk en botermals. Het geheel is mooi eigentijds gepresenteerd en hierbij krijgen we nog een potje met een lekkere, stroperige porto saus en een extra potje Hollandaise saus. De saus was immers geschift bij het aanbrengen op het bord. Schoonheidsfoutje, met de smaak was immers niets mis en het extra potje maakte dit ruimschoots goed.Als dessert kregen we een klassieker, een carpaccio van ananas met amandelijs en geroosterde amandelen afgewerkt met wat fijngesneden munt. Ok, het is er het seizoen niet naar maar dit was gewoon lekker. Heel verfrissend en het ijs was smaakvol en lekker smeuïg.Dit is een adresje om te onthouden. De chef-kok en eigenaar Hendrik, leerling van de hotelschool Wemmel, kookt op een klassieke basis met gevoel voor modernere toetsen en brengt heel smaakvolle gerechten. Ook de service en ontvangst door echtgenote Freya is onberispelijk en attent.

We praten nog een beetje na, een gezamelijk liefde voor bier en dan meer specifiek Amerikaans bier komt ter sprake en het moeilijke horeca klimaat passeert ook de revue. Zij zijn reeds 10 jaar bezig maar ik twijfel er niet aan dat als ze deze kwaliteit blijven aanbieden ze er zeker nog 10 jaar bij doen.

Restaurant Sjalotteke, Ferdinand Campionlei 10 1800 Vilvoorde Tel: 02/2531651 info@sjalotteke.be

Enjoy,

Kev