6/05/2013

Baby Mammuth - Bier

Waar sociale media al niet goed voor is! Voor het ontdekken van nieuwe bieren bijvoorbeeld ,gebrouwen op een steenworp van bij je huis dan nog.....

De Oak brewery is gelegen in Tervuren en in de rangorde van brouwerijen is het een picobrouwerij wat eigenlijk neerkomt op een 'thuisbrouwerij. Met 2 man in dit geval maar daarom niet minder passioneel met bier bezig. Integendeel zelf, klein maar fijn.


Slechts enkele bieren in aanbod momenteel, Baby Mammuth en McMannus. De eerste een lichtere versie van de Mammuth, gebrouwen ter ere van de geboorte van het dochtertje/zoontje(?) van een van de brouwers en de tweede een stout gebrouwen speciaal voor afgelopen St-Patricks day.

Andere bieren worden gebrouwen naar goesting en gelegenheid. Momenteel zijn ze bezig aan een ware IPA en daar ben ik echt wel benieuwd naar!

Ik had de kans om van beide eerder genoemde bieren een kratje van 4 en 6 te bestellen die me door een van de brouwers aan huis werd geleverd.

Hier mijn impressie van de Baby Mammuth;Oog: Schenkt vlot met een middelgrote witte kraag. Kleur van het bier is troebel donkerblond, licht oranje. Weinig activiteit in het glas, geen merkwaardige bubbels.


Neus: Ik merk pompoen op samen met graan en een licht rokerig aroma op de achtergrond. Ik merk met momenten nog een fruitige geur, ik denk aardbeien maar kan dit niet helemaal plaatsen. Eens navragen....

Mond: Qua smaak valt hij mij nogal vlak uit maar dat ligt waarschijnlijk aan het lage alcoholgehalte, 3.4%, dat dit biertje een beetje een gebrek aan body geeft. Het rokerige dat ik in de neus al opmerkte komt wel terug in de mond, een licht geturfde smaak samen met een graansmaak en dat is best aangenaam.


Al bij al valt het nog mee voor zo een licht bier, het gebrek aan body speelt hem wel parten. Begint aangenaam maar bouwt niet echt op. Ik vermoed dat grotere broer 'Mammuth' mij iets beter zou bevallen maar dat zal voor een andere keer zijn. Het volgende op de lijst van deze brouwerij is de stout McMannus.

Een lovenswaardig initiatief van deze brouwers en ik hou hun brouwsels zeker in het oog!

Verkrijgbaar op eenvoudig verzoek bij The Oak Brewery

enjoy,KevNo comments:

Post a Comment