7/31/2013

Zuiderse calamares

Sommige gerechten roepen gewoon een vakantiegevoel op bij mij. Dit is er zeker eentje van, pijlinktvis in een pittig zuiders sausje. Snel klaar en ideaal als voorafje of als tapa.




Ingrediënten voor 4:


  • +/- 800gr pijlinktvis, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 chilipeper; van zaadjes en zaadlijsten ontdaan en gesnipperd
  • een 5-tal tomaten van goede kwaliteit of dezelfde hoeveelheid kerstomaten, in blokjes gesneden. Zorg voor een tomaat met een goede volle smaak
  • 5 takjes tijm geritst
  • 1 mespunt piment d'espelette
  • 1 tl. paprika
  • een 10-tal groene olijven in schijfjes
  • 1 eetlepel kleine kappertjes

Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit de look en chilipeper aan gedurende een minuut. Voeg op hoog vuur de inktvis toe en strooi de piment d'espelette en paprika hierover. Laat kort kleuren en voeg de stukjes tomaat toe samen met de kappertjes en olijven. Peper en zout en laat sudderen op lagere temperatuur gedurende een 15-tal minuten.




Serveer met krokante ciabatta of brood.

Enjoy,

Kev

No comments:

Post a Comment