7/25/2013

Greek pie

Ok, het is even stil geweest op deze blog.
De vakantie zat hier uiteraard voor iets tussen en in deze periode kan maar weinig mij aanzetten tot iets wat 'lijkt' op werken. I plead guilty!!

Maar hopla, het einde van het bouwverlof is in zicht en bij deze nog een receptje.


Ingrediënten voor 2-3:


  • 1 aubergine, gewassen en in schijfjes gesneden
  • +/- 500gr. lamsgehakt, gekruid. (hou je niet van de specifieke smaak van lamsgehakt gebruik dan kalf/varken)
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, van zaadjes en zaadlijst ontdaan en gesnipperd
  • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 wortel in brunoise
  • 5-6 blaadjes salie, fijn gesnipperd
  • 2 takjes verse oregano, geritst en fijn gesneden
  • 6 takjes tijm, geritst
  • olijfolie
  • +/- 100gr. fetakaas
  • peper en zout

Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit de wortel, look en chilipeper aan gedurende een minuutje. Voeg de fijngehakte oregano en salie toe en laat even meebakken.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg het gehakt op de bodem. Leg de tomatenstukjes erover, verkruimel de feta hierover en maak een 'dakje' van schijfjes aubergine. Overgiet de schijfjes aubergine met een royale geut olijfolie.

Strooi de tijm over de schijfjes samen met nog wat peper en zout. Verdeel nog wat feta hierover en zet in een voorverwarmde overn van 210° gedurende +/- 30 minuten.


Haal uit de oven en serveer, eventueel met een frisse salade met partjes tomaat.

Enjoy,

Kev