7/25/2013

Oesterput - Blankenberge

Een bezoekje aan zee is niet compleet zonder een portie vers 'seafood' en bij de Oesterput in Blankenberge kom je dan zeker aan je trekken.


Gesitueerd tussen de 'industrie' in de haven van Blankenberge verwacht je niet meteen een restaurant maar de versheid van de producten die je hier krijgt is mede te danken aan deze nabijheid van de zee.Wat oorspronkelijk een handel was in zeevruchten is nu een restaurant dat over het hele land(en daarbuiten) bekend is om zijn zeevruchten en visbereidingen en nog steeds wordt uitgebaat door de familie Devriendt. De kreeften vliegen er bijna letterlijk rond je oren.

Canadese kreeften uitgezet in hun eigen bassins kan je er krijgen in verschillende bereidingen alsmede kraakverse oesters.


Een absolute aanrader, zeker om een mooi divers aanbod te krijgen, is de zeevruchtenschotel. Deze schotel, al dan niet met een halve kreeft, bevat wulken, kreukels, grijze garnalen, sint jacobsvruchten, scheermessen, langoustines, oesters, gamba's, scampi, krabbenklauwen en king crab poten.
Onze halve kreeft was gekookt in een flink gepeperde en licht pikante court-bouillon en geserveerd met de huisgemaakte coctail saus. Heerlijk!
De zeevruchtenschotel blijft schitterend in zijn eenvoud. Heerlijk verse 'goodies' uit de zee, meer moet dat niet zijn!


En met een flesje bubbels, Moët & Chandon smaakt dit alles eens zo lekker.


Het restaurant zelf kan nogal aan de rumoerige kant zijn. Je zit er immers in het midden van een hangar met links van je het kreeftenbassin en rechts van je de open keuken vanwaar regelmatig met luide stem de kreet 'E Hopla' galmt om aan te kondigen dat er een schotel klaar staat.Luid ,ja maar op zich best amusant.


Eindigen doen we met een in huis gemaakt vanille ijs met verse aardbeien en een koffie.


 Geen culinaire hoogstandjes hier maar superverse zeevruchten.

Enjoy,

Kev

No comments:

Post a Comment