6/02/2013

Spinazie/geitenkaas/sprot/pancetta/rode biet

Gemakkelijk voorgerecht iemand?? Ja, waarom niet.
Alles op voorhand bereiden en op het laatste moment gewoon dresseren! Easy!

Ingredienten voor 4:

* ongeveer 5 gekookte bieten, in fijne sneetjes.
* 2 handen vol jonge spinazieblaadjes. Genoeg om een bordje mee te bedekken.
* 150gr. Pancetta
* een 8-tal sneetjes gerookte sprot, 
* 150gr. verse geitenkaas 
* citroenvinaigrette(olijfolie, azijn, mosterd, eidooier, peper en zout)
* bieslook, fijn gehakt

Begin met de pancetta. Versnij in kleine stukken en bak krokant in een hete pan zonder olie/boter. Haal uit de pan eens krokant gebakken en laat uitlekken op keukenpapier. Mix tot een fijne 'crumble' in de mixer. Zet apart.
Maak de citroenvinaigrette. Klop 1eetlepel azijn, 1eetlepel Dijon mosterd en 5 eetlepels olijfolie stevig op samen met 1 eidooier en 1 eetlepel citroensap. Emulgeer tot een egale vinaigrette en kruid met peper en zout naar smaak.

Stel je bordje samen.
Bedek een mooi bord met een laagje spinazieblaadjes, besprenkel rijkelijk met de vinaigrette en leg de schijfjes biet er boven op. Een paar draaien met de pepermolen over dit alles.
Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de borden, strooi de bieslook hierover.
Leg de sprotfiletjes bovenop dit alles, eventueel in twee gesneden en bestrooi met de pancetta crumble. 
Je mag nog wat vinaigrette hierover doen. Ik prefereer hem vooral op de spinazie te proeven!

Serveer en,

Enjoy!

Kev